SAFARI.cz

Kasuár přilbový [ ZOO ]

Je největší z několika druhů žijících kasuárů. Je okolo 150 cm vysoký, váží cca 80 kg. Žije v Austrálii, na Nové Guineji a blízkých ostrovech. Všechny druhy kasuárů mají velmi silné nohy s třemi prsty, v nebezpečí se zuřivě brání a kopou nohama. Samice snáší 3 - 6 zelenavých vajec, o které se stará samec.

UMÍSTĚNÍ

Typ záznamu: ZOO
AKTUALIZACE: Šormová Helena (INFOSYSTEM s.r.o.) org. 2, 28.08.2002 v 20:06 hodin