SAFARI.cz

Galerie Magna [ Galerie ]

Otevřeno:
Po-Čt 8.00-19.00 hod.
Pá 8.00-16.30 hod.

GALERIE MAGNA vznikla v listopadu 1997. Její interiér nabízí ve dvou místnostech cca 70 m2 výstavních ploch, ve kterých jsou také pořádány komorní koncerty, klubové večery apod. Další prostory slouží k mimoškolskému vzdělávání, přednáškám, seminářům a různým společenským akcím. K posezení, diskusi
a drobnému občerstvení slouží minikavárna.

V průběhu kalendářního roku realizuje GALERIE MAGNA osm až devět výstav. Od svého vzniku do začátku roku 2000 se galerie soustředila na mapování místních umělců. V únoru 2000 došlo ke změně výstavní koncepce, se záměrem vystavovat v Ostravě díla významných a zajímavých výtvarníků, kteří v Ostravě a jejím blízkém okolí ještě nevystavovali. Galerie představila umělce z Prahy - Jan Smetana, Richard Konvička, Oldřich Smutný a Josef Hampl, z Olomouce - Miroslav Šnajdr a Ondřej Michálek a ze Zlína - Luboš Jarcovják. S galerií spolupracují také známí výtvarní teoretici jako např. Richard Drury, Ivan Neumann, Luděk Ševeček, Jaromír Zemina, Hana Seifertová, Juraj Mojžíš, Jiří Jůza, Marie Šťastná a další.
V loňském roce vystavovali: Tamara Klímová - Slovenská republika, studenti KVT OU a Eduard Ovčáček - Ostrava. Pro ostravskou výtvarnou scénu zůstanou vyhrazeny dva výstavní termíny ročně: první pro studenty KVT Ostravské univerzity a druhý pro významného ostravského výtvarníka. V plánu jsou i každoroční výstavy zahraničních umělců ze Slovenské republiky a Polska, vystavovat budou také výtvarníci z Prahy, Zlína a Brna.

KONTAKTNÍ ADRESA:

Galerie Magna
Bieblova 3
702 20 Ostrava
Česko (CZ)
tel: (+420) 596 112 839

UMÍSTĚNÍ

Typ záznamu: Galerie
AKTUALIZACE: Jana Holáňová (Beskydy-Valašsko, regionální agentura CR) org. 56, 24.02.2003 v 14:27 hodin