[Pokračování prohlídky] [ZOO] [Kalendář akcí] [Pro registrované]

Pokračování prohlídky


[ Pokračování prohlídky ]

Louis Girardot brut - šumivé víno

Louis Girardot brut - šumivé víno vyráběné klasickou metodou druhotného kvašení v láhvích. Je světlé zelenozlaté barvy, lehké a jemné vůně a lahodné chuti se stopami jader čerstvých zralých vlašských ořechů (5-10 gramů cukru v litru). Produkt zraje v láhvi 18 měsíců. Cuvée je sestaveno z Chardonnay, jež mu dává kyseliny a plnější tělo, Rulandského bílého (Burgundského), jež se považuje za jednu z nejvhodnějších odrůd pro šampanizaci a jež se vyznačuje vyvážeností kyselin, mírně ovocnou chutí a elegantní vůní a konečně Ryzlinku rýnského, vybaveného dostatečnou hroznovou aciditou. Všechna tato vína pocházejí z jihomoravské Pálavy, přičemž se vybírají jen ty nejlepší ročníky; v roce vydání této publikace (1998) to jsou vína ze sklizní v letech 1991 a 1993. V gastronomii se uplatňuje Louis Girardot brut všude tam, kde šampaňské víno, pro svou úroveň je volen spíše při vý-znamných a slavnostních příležitostech (byl podáván na Pražském hradě britskou královnou Alžbětou II.). V barovém provozu se na ně můžete spolehnout při realizaci receptur se šampaňským vínem v zařízení nejvyšší cenové úrovně.

LOKALIZACE

DALŠÍ INFORMACE: http://www.bohsekt.cz

Typ záznamu: Víno
AKTUALIZACE: Ladislav Hollý (archívní záznam) org. 2, 07.03.2004 v 12:29 hodin
Copyright 1998-2019 © Luděk Šorm